töltőkábel - fali töltő - telepítés

Telefonos segítség:

+3630/301-2178

Utcai töltőkábel

Az elektromos töltőkábelek használatával gyakorlatilag a gyors és kényelmes töltés szabadságát tudhatjuk magunkénak. A kábelt a csomagtartóban tartjuk, és egy könnyed mozdulattal hozzá is férhetünk amikor csak kell - nincs több váratlan meglepetés a nyilvános töltőállomásokon. Érdemes tehát megtekinteni az alább felsorolt töltőkábeleket, és kiválasztani közülük azt, amely az autónk specifikus tulajdonságaihoz, valamint az igényeinkhez a leginkább illeszkedik.Hogyan kell használni az elektromos töltőkábelt?

Természetesen itt semmilyen bonyolult dologtól nem kell tartani, az elektromos autó töltőkábel használata egyszerű feladatnak számít. Amikor autónkkal egy nyilvános töltőállomáshoz érünk, akkor lesz majd szükség erre a gyorstöltő kábelre.

A rendelkezésre álló töltőoszlophoz vagy -állomáshoz csatlakoztatjuk a kábel egyik végét (ezt mindig Type2-es csatlakozót jelent), a másikat pedig értelemszerűen a saját autónkhoz. Gyakorlatilag ennyit kell megtennünk, és máris zavartalanul mehet a gépjármű akkumulátorának töltése. Ami ráadásul kifejezetten rövid időn belül valósulhat meg, köszönhetően a többfázisú kábelek segítségével elérhető gyorstöltésnek. Ezáltal szinte minimális időveszteséggel is megúszhatjuk az autónk töltését, és tetszés szerint mehetünk is tovább a dolgunkra.

Milyen előnyei lehetnek annak, ha mindig van nálunk töltőkábel?

Amennyiben a csomagtartóban ott lapul a töltéshez nélkülözhetetlen kábel, azzal szert tehetünk a döntés szabadságára. Vagyis ott és akkor tölthetjük fel a gépjárművünket, ahol éppenséggel az időnk engedi.

A technikai feltételek ugyanis adottak lesznek mindehhez. Mivel a töltőkábelt kizárólag mi használjuk, ezért annak a meghibásodásától sem kell tartanunk. Nem kell például attól félni, hogy egy óvatlan felhasználó a helytelen csatlakoztatás miatt kárt okoz a felületen. Minden feltétel adott lesz tehát, hogy az e-autó feltöltése zavartalanul, gördülékenyen, egyúttal szinte minimális időbeli ráfordítással menjen végbe.

Még egy előny, hogy a kábel birtokában kölcsön sem kell kérnünk a töltéshez szükséges kellékeket mástól. Vagyis nem állhat fenn annak a kockázata, hogy az illető éppenséggel nem tudja odaadni a felszerelést.

Így azoktól az esetleges kellemetlenségektől is megkímélhetjük magunkat, amelyek a lemerült akkumulátor miatt minket érintenének. Töltőkábellel ettől nem kell tartani.

Milyen szempontok alapján érdemes elektromos töltőkábelt választani?

Természetesen első körben azt kell megvizsgálni, hogy az autónkkal mekkora teljesítményű és milyen csatlakozóval ellátott kábel kompatibilis. Az oldalon feltüntetett valamennyi elektromos töltőkábel megfelel azoknak a szabványoknak, amelyek az Európába szánt járművek esetén aktuálisak.

Vagyis bármelyik kábelt is választjuk ki végül, a csatlakoztatás jó eséllyel nem fog problémákba ütközni. Vagyis a szabadon lévő töltőoszlophoz, illetve töltőállomáshoz érve mindössze annyi dolgunk lesz, hogy kivesszük a kábelt a helyéről, és csatlakoztatjuk az energiaforráshoz. Ennél kényelmesebb és egyszerűbb megoldást pedig nehéz volna elképzelni ahhoz, hogy a gépjárművünk folyamatos feltöltéséről gondoskodni tudjunk.

Tekintse meg az oldalon feltüntetett elektromos töltőkábeleket! Gyártók és kivitel szempontjából is kizárólag minőségi darabokat válogattunk össze, amelyek hosszú éveken át megkönnyíthetik a mindennapok során esedékes töltést.

A PP érintkezők nincsenek a kábelen keresztül összekötve. A leggyakoribb ellenállásértékek a 220 Ohm, ami 6 mm2-nek és 32 Amper folyamatos áramnak felel meg, és 680 Ohm, ami 2,5 mm2 -nek és 20 Amper folyamatos áramnak felel meg. Ezek szálankénti (fázisonkénti) értékek, és a teljesítmény a használt fázisok számának függvényében változik.

Szűrés
Csatlakozó típusa
Kábelhossz
Csatlakozó típus (autó oldali)
Áramerősség
Töltési teljesítmény
Fázisok száma
Ár
 (Ft)
53 999 Ft - 234 950 Ft