töltőkábel - fali töltő - telepítés

Telefonos segítség:

+3630/301-2178

TUDÁSTÁR

EVSE töltők vajójában nem töltők. 

A környezettudatosság jegyében és a vásárlók igényeinek kielégítésére az autógyártók egyre több elektromos autót (EV) típust dobnak piacra. Ezeknek a járműveknek az üzemben tartásához szükséges, hogy rendszeresen töltsük. Ennek érdekében egy EV megvásárlásakor álltalában kapunk egy otthoni EVSE "töltőt" az autóhoz.

Hogy fellendüljön az elektro mobilitát, a 2022.01.01-től hatályos rendeletben megfogalmazták a kötelező töltőpontok kiépítését új és felújítandó épületekben.

Lehet nekem otthon gyorstöltőm?

Ebben a táblázatunkban az egyes autókba épített töltők (fedélzeti töltők) maximális teljesítményét és a csatlakozó típusait foglaltuk össze. Ezen adatok segítségével választhatjuk ki autónkhoz a legmegfelelőbb töltőkábelt vagy a töltőállomást.

Ahhoz hogy az elektromos autónk, az elektromos buszunk vagy akár az elektromos hajónk haladni tudjon töltésre van szükség. A töltésnek számos módja van csakúgy, mint a töltőcsatlakozóknak. Lássuk ezeket részletesebben...

Milyen töltőtípusok vannak?

Töltővásárlás előtt pontosan meg kell ismernünk, hogy milyen típusai is vannak az elektrmos autók töltésének. Van például otthoni töltő vagy gyorstöltő, de még villámtöltő is. Pontosítsuk ezek jelentését...

Ahhoz, hogy kicsit jobban érthessük azt, hogy miről is szól az elektromos autózás által otthonunkba hozott új technológia meg kell ismernünk néhány fogalmat, kifejezést.