Töltőkábel

Az elektromos töltőkábelek beszerzésével gyakorlatilag a gyors és kényelmes töltés szabadságát tudjuk megvalósítani. A kábelt egyszerűen magunknál tarthatjuk a csomagtartóban, és egyetlen könnyed mozdulattal hozzáférhetünk, amikor csak kell.

Nincs több váratlan meglepetés a nyilvános töltőállomásokon, és nem kell hiányt szenvednünk a gyors és kényelmes töltéshez szükséges kábelből. Érdemes tehát megtekinteni az itt felsorolt töltőkábeleket, és kiválasztani közülük azt, amely az autónk specifikus tulajdonságaihoz, valamint az igényeinkhez a leginkább illeszkedik.

Tovább

Pontosan hogyan tudjuk felhasználni az elektromos töltőkábelt?

Természetesen semmilyen bonyolult dologtól nem kell tartani, az elektromos töltőkábel alkalmazása egyszerű feladatnak számít. Amikor egy pláza, hipermarket, társasház vagy irodaház nyilvános töltőállomásához érünk, akkor lesz majd szükség magára a kábelre.

A rendelkezésre álló töltőoszlophoz vagy -állomáshoz csatlakoztatjuk a kábel egyik végét, a másikat pedig értelemszerűen a saját autónkhoz. Gyakorlatilag ennyit kell megtennünk, és máris zavartalanul mehet a gépjármű feltöltése.

Ami ráadásul kifejezetten rövid időn belül valósulhat meg, köszönhetően a korszerű kábelek segítségével elérhető gyorstöltésnek. Ezáltal szinte minimális időveszteséggel is megúszhatjuk az autónk töltését, és tetszés szerint mehetünk is tovább a dolgunkra.

Milyen előnyei lehetnek annak, ha mindig van nálunk töltőkábel?

Amennyiben a csomagtartóban ott lapul a töltéshez nélkülözhetetlen kábel, azzal szert tehetünk a döntés szabadságára. Vagyis ott és akkor tölthetjük fel a gépjárművünket, ahol éppenséggel az időnk engedi.

A technikai feltételek ugyanis adottak lesznek mindehhez. Mivel a töltőkábelt kizárólag mi használjuk, ezért annak a meghibásodásától sem kell tartanunk. Nem kell például attól félni, hogy egy óvatlan felhasználó a helytelen csatlakoztatás miatt kárt okoz a felületen. Minden feltétel adott lesz tehát, hogy az e-autó feltöltése zavartalanul, gördülékenyen, egyúttal szinte minimális időbeli ráfordítással menjen végbe.

Még egy előny, hogy a kábel birtokában kölcsön sem kell kérnünk a töltéshez szükséges kellékeket mástól. Vagyis nem állhat fenn annak a kockázata, hogy az illető éppenséggel nem tudja odaadni a felszerelést.

Így azoktól az esetleges kellemetlenségektől is megkímélhetjük magunkat, amelyek a lemerült akkumulátor miatt minket érintenének. Töltőkábellel ettől nem kell tartani.

Milyen szempontok alapján érdemes elektromos töltőkábelt választani?

Természetesen első körben azt kell megvizsgálni, hogy az autónkkal mekkora teljesítményű és milyen csatlakozóval ellátott kábel kompatibilis. Az oldalon feltüntetett valamennyi elektromos töltőkábel megfelel azoknak a szabványoknak, amelyek az Európába szánt járművek esetén aktuálisak.

Vagyis bármelyik kábelt is választjuk ki végül, a csatlakoztatás jó eséllyel nem fog problémákba ütközni. Vagyis a szabadon lévő töltőoszlophoz, illetve töltőállomáshoz érve mindössze annyi dolgunk lesz, hogy kivesszük a kábelt a helyéről, és csatlakoztatjuk az energiaforráshoz. Ennél kényelmesebb és egyszerűbb megoldást pedig nehéz volna elképzelni ahhoz, hogy a gépjárművünk folyamatos feltöltéséről gondoskodni tudjunk.

Tekintse meg az oldalon feltüntetett elektromos töltőkábeleket! Gyártók és kivitel szempontjából is kizárólag minőségi darabokat válogattunk össze, amelyek hosszú éveken át megkönnyíthetik a mindennapok során esedékes töltést.

Tovább